Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme vejce, olej a mléko a vyšleháme šlehačem dohladka. Těsto naneseme do vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 - 40 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho podélně rozkrojíme na 2 části.
Na přípravu pyré mango oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy a pomocí ponorného mixéru ho rozmixujeme. Pyré vložíme do kastrůlku. Přidáme vejce, žloutek, cukr a šťávu a zahříváme na mírném ohni do rozpuštění cukru a do zhoustnutí. Nakonec vmícháme sůl a máslo a vymícháme. Poté nalijeme do sklenice a vložíme do chladničky ztuhnout.
Na přípravu náplně smetanu vyšleháme šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Na konci šlehání přidáme ricottu a krátce vyšleháme. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky a naplníme do cukrářského sáčku.
Spodní část korpusu dáme na podnos, natřeme cca polovinou mangového krému, na něj nastříkáme ricottovou náplň. Přiklopíme druhou částí korpusu, střed opět potřeme mangovým tvarohem a kolem ozdobíme zbytkem ricottového krému.
Povrch posypeme boby a dozdobíme lístky máty.
Uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení