Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 35 - 40 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté vyklopíme z formy a jednou podélně rozřízneme. Odříznutou část korpusu rozdrobíme a odložíme stranou.
Na přípravu náplně necháme kompot důkladně na sítku odkapat. Spodní část korpusu potřeme džemem a odkapanými višněmi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň rozmícháme ve vodě a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky, naneseme kopulovitě na višně a posypeme rozdrobeným korpusem.
Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení