Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 35 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté vyklopíme z formy a jednou podélně rozřízneme. Odříznutou část korpusu rozdrobíme a odložíme stranou. Na spodní díl naneseme oloupané a jednou podélně rozříznuté banány.
Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň rozmícháme ve vodě a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky, naneseme na korpus a posypeme rozdrobeným korpusem.
Na ozdobení obarvíme část marcipánu na zeleno, část na červeno, část na oranžovo smícháním červené a žluté barvy a část necháme neobarvenou. Z obarveného marcipánu vytvoříme zeleninu a dozdobíme zdobením dle vlastní fantazie nebo podle obrázku.
Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení