Na přípravu paštiky brusinky zalijeme vínem a přes noc je necháme macerovat. Brusinky slijeme, víno zachytíme a brusinky pokrájíme na menší kousky.
Krůtí játra očistíme a nakrájíme. Na pánvi společně s najemno nakrájenou cibulkou je krátce orestujeme na 20 g másla. Přidáme česnek a tymián. Odstavíme a necháme zchladnout. Vložíme do mísy a pomocí ponorného mixéru je najemno rozmixujeme. Postupně přidáme máslo, sůl a pepř. Nakonec vmícháme polovinu brusinek a paštiku naplníme do skleniček.
Na přípravu želé, víno z brusinek v kastrůlku smícháme s 230 ml vína. Přidáme skořici, šťávu, med a tymián a asi 7-10 minut redukujeme. Scedíme a vrátíme na sporák. Dort-želé rozmícháme ve vodě, vlijeme do ochuceného vína a povaříme asi minutu.
Zbylé brusinky naneseme na paštiku do sklenic a povrch zalijeme želé. Vložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla