Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, droždím a kváskem. Přidáme žloutek, mléko, máslo, cukr a kůru a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozdělíme na válečky a vytvoříme z nich uzly, které dotvarujeme do vzhledu kuřátka – jeden konec necháme jako hlavičku a druhý konec jako ocásek. Ocásky nakrojíme ostrým nožem. Kuřátka naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Zakryjeme je utěrkou a necháme je ještě asi 20 minut kynout.
Povrch každého kuřátka potřeme bílkem pomocí štětce nebo mašlovačky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení