Na přípravu aspiku vložíme stehno do hrnce a zalijeme ho vodou. Přidáme koření a sůl a necháme asi hodinu vařit. Po dobu vaření sbíráme případnou pěnu. Poté přidáme zeleninu kromě kadeřávku a pažitky.
Maso a zeleninu scedíme přes cedník a plátýnko. Odměříme 500 ml vývaru, přidáme do něj bílé víno, osolíme, opepříme a necháme ho vychladnout.
Maso zbavíme kůže, obereme od kosti a natrháme na menší kousky. Mrkev nakrájíme na kolečka. Kadeřávek a pažitku nakrájíme nadrobno. Misky vymažeme olejem a do nich naskládáme maso a zeleninu.
Do vychladlého vývaru vmícháme Vega gel a přivedeme k varu. Přidáme majonézu a asi 1 minutu povaříme. Nalijeme do misek na maso a zeleninu a uložíme do chladničky ztuhnout alespoň na 3 hodiny.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla