Na přípravu kvásku ve větší sklenici smícháme pro oživení sušený kvásek a trochu vody a necháme 30 minut stát. Přidáme mouku a stejné množství vody, dobře promícháme, přiklopíme víčkem a necháme stát při pokojové teplotě. Po 24h kvásek přikrmíme přidáním dalších 2 PL mouky a stejného množství vody. Další den krmíme již 2x denně. Kvásek je hotový po cca 4-5 dnech.
Na přípravu těsta naneseme do mísy kvásek a přidáme olej a důkladně zamícháme. Do kvásku vmícháme mouku, sůl a rozmarýn. Těsto pomocí stěrky rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch posypeme semínky, solí, rozmarýnem a mákem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení necháme vychladnout. Poté nakrájíme nebo natrháme na kousky.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla