Na přípravu bezé v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr, ocet a Solamyl a krátce zašleháme. Hmotu rozdělíme na poloviny a každou obarvíme. Jednu polovinu obarvíme červenou barvou a druhou žlutou barvou. Cukrářské sáčky naplníme a na plechu vyloženým papírem na pečení tvoříme kytičky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 140 °C
Horkovzdušná trouba: 120 °C
Poté snížíme teplotu a dále sušíme.
Doba sušení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 70 °C
Horkovzdušná trouba: 50 °C
Kytičky necháme vychladnout.
Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Naplníme cukrářský sáček a naneseme na kytičky a dozdobíme ovocem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení