Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mandlemi, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho 2 x podélně rozřízneme.
Na přípravu krému uvaříme puding podle návodu na obale, s 80 g cukru a 400 ml mléka. Horký puding zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni a postupně přidáváme vychladlý puding (puding i máslo musejí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil).
Spodní díl korpusu položíme na podnos, naneseme 1/3 krému a uhladíme. Zakryjeme středním dílem, opět naneseme 1/3 krému a rozetřeme. Položíme vrchní díl korpusu a zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu. Dort uložíme asi na hodinu do chladničky.
Krátce před podáváním potáhneme dort fondánem. Na ozdobení z bílého fondánu pomocí válečku vyválíme plát, položíme ho na povrch dortu a vyhlazujeme povrch od středu směrem ven. Poté vyhlazujeme okraj shora dolů. Přebývající fondán ostrým nožem odřízneme. Malou část zbylého fondánu obarvíme žlutou barvou a vytvoříme středy kytiček. Z bílého fondánu vykrojíme malé kytičky a do každé vložíme žlutý střed. Hotové kytičky připevníme pomocí polevy.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení