Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí a kůrou. Přidáme máslo, mléko, vejce a pastu a ručně vypracujeme dohladka. Nakonec do těsta zapracujeme sultánky, rozinky, kandovanou kůru a mandle. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na pláty (30 × 20 cm), které po delších stranách přehneme do středu a necháme asi 2 cm volné okraje. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Štoly necháme ještě asi 20 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Na potření rozpustíme v kastrůlku máslo a pomocí štětce nebo mašlovačky ještě horké štoly potřeme. Posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení