Na přípravu těsta v míse připravíme směs s droždím, vodou a olejem podle návodu na obale a necháme kynout.
Na přípravu náplně smícháme zakysanou smetanu s vyšlehaným vejcem, solí a pepřem. Zeleninu krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme důkladně odkapat. Poté do zeleniny vmícháme nakrájenou šunku.
Těsto rozdělíme na 7 stejných dílů a každý pomocí válečku rozválíme na plát asi 0,5 cm vysoký. Pláty potřeme ochucenou zakysanou smetanou. Do středu naneseme po jednom vejci a přidáme zeleninu se šunkou. Každý plát zabalíme a naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Pomocí štětce nebo mašlovačky je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Houstičky konzumujeme teplé nebo i vychladlé.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla