Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí a kůrou. Přidáme mléko, olej a žloutky a ručně vypracujeme dohladka. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 50 minut na teplém místě vykynout.
Na drobenku v míse smícháme mouku s cukrem a máslem a vypracujeme.
Makovou náplň smícháme s mlékem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 14 stejných dílů. Na pomoučené pracovní ploše z každého vytvoříme bochánek. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 10 minut kynout. Následně je vytvarujeme do placiček a rozdělíme na ně makovou náplň. Zabalíme, spoje dobře přimáčkneme a spojem položíme na plech vyložený papírem na pečení. Prsty lehce rozmáčkneme a pomocí nůžek po celém obvodu 8 x nastřihneme do tvaru kytičky.
Povrch potřeme pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a do středu vložíme višni. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Koláče necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení