Těsto připravíme tak, že v míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Přidáme mléko, margarín a sůl a vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
Na přípravu náplně zapracujeme do marcipánu vanilkovou pastu. Poté ho na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem pomocí válečku vyválíme na plát 28 × 38 cm.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 × 40 cm. Plát potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky margarínem. Na těsto naneseme plát z marcipánu tak, že necháme 1 cm okraje volné. Poté celou plochu potřeme pomazánkou a stočíme do rolády. Ostrým nožem nakrájíme na 10 dílů. Šneky položíme do formy vyložené papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut kynout. Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky smetanou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení