Na přípravu těsta připravíme směs s máslem nebo margarínem, vodou a vejci podle návodu na obale. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme 15 nedotažených esíček (krčků). Ze zbylého těsta vytvoříme 15 oválků (protažené větrníky). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotvíráme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Krčky i oválky necháme vychladnout.
Oválky podélně rozřízneme a horní díl překrojíme na polovinu jako křídla.
Krém připravíme podle návodu na obale a naplníme do cukrářského sáčku. Do spodní části oválku naneseme krém. Do krému zapíchneme krček a křídla. Uložíme do chladničky zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení