Na přípravu těsta nastrouháme čokoládu. Z bílků ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh tak, aby zůstal viditelný řez nožem.
Žloutky ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme cukr a vanilínový cukr a šleháme asi dvě minuty. Smícháme mandle, strouhanku, kypřicí prášek a strouhanou čokoládu a krátce vmícháme na nejnižším stupni. Ve 2 dávkách vmícháme sníh z bílků, těsto rozetřeme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus uvolníme z formy a vyklopíme na kuchyňskou mřížku vyloženou papírem na pečení, necháme vychladnout. Po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní část korpusu položíme na podnos. Kolem korpusu upevníme očištěný okraj formy.
Na přípravu náplně ušleháme smetanu ke šlehání, vanilínový cukr a smeta-fix. Přidáme instantní kávu a ušleháme dotuha. Náplň naneseme na korpus a nejméně na hodinu uložíme do chladničky.
Horní část korpusu rozdrobíme. Drobenku opražíme na teflonové pánvi bez tuku a necháme vychladnout na talíři. Mandle rovněž opražíme a necháme vychladnout. Opraženou drobenku, mandle, moučkový cukr naneseme na povrch dortu, teprve potom opatrně uvolníme a odstraníme okraj formy.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení