Ze směsi na přípravu těsta připravíme odpalované těsto s margarínem, vodou a vejci podle návodu na obale. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na tukem vymazaný plech nastříkáme větrníky (ø 5 – 6 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
(prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme!)
Větrníky necháme vychladnout.
Ze směsi na přípravu krému a mléka uvaříme krém podle návodu na obale. Máslo vyšleháme s cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka a po částech do něho zašleháme na nejvyšším stupni vychladlý krém.
Náplň připravíme se smetanou podle návodu na obale.
Větrníky podélně rozřízneme. Na vychladlé spodní části větrníků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku krém. Náplň naneseme do cukrářského sáčku a nastříkáme na krém. Zakryjeme vrchní částí větrníků a povrch pocukrujeme. Uchováváme v chladničce.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení