Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s oříšky, cukrem, skořicí, hřebíčkem a kůrou. Přidáme žloutky a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 40 minut do chladničky.
Dvě třetiny těsta na pomoučené pracovní desce vyválíme na plát o ø 26 cm a pomocí válečku přeneseme do papírem na pečení vyložené formy.
Povrch těsta potřeme džemem a necháme asi 1 cm volné okraje. Ze zbytku těsta vyválíme plát a pomocí rádýlka nakrájíme na proužky. Proužky poskládáme na džem do tvaru mřížky.
Mřížku potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 50 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Koláč necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení