Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme drobenku. Na dno vymazaného plechu naneseme 2/3 drobenkového těsta a přitlačíme. Zbytek drobenky smícháme s 2 PL hotové makové náplně a odložíme stranou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 12 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců.
Makovou náplň s mlékem vymícháme vařečkou dohladka.
Na přípravu tvarohové náplně vyšleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse metličkou vymícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, kůrou a vejci dohladka. Opatrně vmícháme šlehačku. Do makové náplně vmícháme 1/3 tvarohové náplně.
Hrušky naskládáme na povrch předpečeného těsta a do mezer naneseme makovou náplň. Zbytek tvarohové náplně opatrně rozetřeme na povrch a posypeme makovou drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě uvedené v bodě 1. Doba pečení: asi 55 minut
Koláč necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení