Na přípravu náplně v kastrůlku uvaříme z pudingového prášku, mléka a cukru puding podle návodu na obale. Odstavíme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme tvaroh s náplní. Postupně přidáváme puding a vyšleháme dohladka.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme tvaroh, mléko a olej a ručně vypracujeme dohladka.
Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 35 x 35 cm. Těsto potřeme náplní a zavineme. Ostrým nožem nakrájíme na 20 stejných dílů. Šneky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení řeznou stranou dolů. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na potření v kastrůlku zahřejeme džem s vodou a horké šneky pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme.
Šneky necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení