Na přípravu korpusu v míse smícháme kokos s mandlemi, březovým cukrem a solí. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy. Důkladně pomocí lžíce korpus ke dnu formy přitiskneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 10 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Na přípravu náplně v kastrůlku mák s vodou asi 5 minut povaříme. Mák scedíme a necháme vychladnout.
V míse metličkou vymícháme sýr s ricottou, cukrem, kůrou, šťávou a vejci dohladka. Nakonec vmícháme mák. Náplň naneseme na předpečený korpus a uhladíme. S formou několikrát klepneme o pracovní plochu, abychom vyhnali nežádoucí bublinky. Vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1. Do spodní části trouby umístíme hluboký plech s vodou, aby cheesecake byl vláčný.
Doba pečení: 50 minut
Cheesecake necháme vychladnout a uložíme ve formě nejlépe do druhého dne v chladničce.
Na přípravu citrónového krému v míse metličkou vymícháme vejce se šťávou, kůrou a cukrem. Mísu vložíme do vodní lázně, přidáme máslo a asi 10 minut za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Hotový krém přelijeme do uzavíratelné skleničky a necháme vychladnout. Poté uchováváme v chladničce.
Před podáváním cheesecake mírně potřeme citrónovým krémem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení