V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Poté krátce zašleháme mandlovou moučku. Těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich obarvíme jinou barvou. Cukrářský sáček naplníme těstem, zvlášť zeleným a zvlášť modrým a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme makronky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 90 - 120 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Na slepení vyšleháme náplň se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček naplníme náplní, se kterým slepíme vždy dvě makronky stejné barvy k sobě.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení