Na přípravu těsta v míse elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh. Poté opatrně krátce ručně zamícháme mandlovou moučku smíchanou s moučkovým cukrem. Cukrářský sáček naplníme a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme sněhuláky. Několikrát plechem bouchneme o stůl, aby se odstranily případné vzduchové bubliny. Necháme makronky asi 30 minut na plechu zaschnout. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 150 °C
Horkovzdušná trouba: 130 °C
Makronky necháme na plechu vychladnout.
Na přípravu náplně nastrouháme do misky marcipán najemno, přidáme meruňkový džem a důkladně elektrickým ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Makronky náplní slepíme k sobě.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a pomocí špejle vytvoříme sněhulákům oči, ústa a knoflíky. Červenou tubičkou vytvoříme nos.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení