Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem šlehačem do pěny. Přidáme rum, vejce po jednom a vyšleháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s pudingovými prášky a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Třetinu těsta naneseme do vymazané a moukou vysypané formy.
Maliny obalíme v mouce a naneseme je na těsto. Zakryjeme maliny zbylým těstem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.
Před podáváním můžeme bábovku pocukrovat nebo polít Polevou Dr. Oetker
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení