Na přípravu těsta v míse rozmixujeme špenát, citrónovou šťávu a olej na pyré. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Postupně přiléváme do špenátového pyré a mícháme, dokud se směsi nespojí. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a jemně promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 - 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Z vychladlého korpusu odřízneme část, rozdrobíme a ponecháme stranou na dozdobení.
Na přípravu malinové vrstvy nejprve smícháme polevu podle návodu na obalu se 3 lžícemi vody. Polevu rozetřeme na upečený korpus. Dort-želé uvaříme podle návodu na obalu s vodou a necháme zchladnout. Maliny naneseme na korpus s polevou a zalijeme ještě vlažným želé. Necháme odležet do vychladnutí.
Na přípravu krému vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a vanilkovou pastou dotuha. Před koncem šlehání přidáme pár kapek gelové barvy, abychom vytvořili požadovaný růžový odstín. Nakonec krém rozetřeme na vrstvu malinového želé.
Na závěr posypeme rozdrobeným špenátovým těstem a dozdobíme čerstvým ovocem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení