Na přípravu křehkého těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené ploše na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech a na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plát necháme vychladnout.
Odpalované těsto připravíme s vodou a margarínem a vejci podle návodu na obale.
Z těsta odebereme polovinu a rozetřeme pomocí stěrky na vymazaný plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě uvedené v bodě 1. Doba pečení je asi 20 minut.Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Plát stáhneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Stejným způsobem upečeme druhou polovinu odpalovaného těsta.
Jeden plát odpalovaného těsta nakrájíme na 16 stejně velkých obdélníků, které napříč rozpůlíme. Vzniklé trojúhelníčky odložíme na pozdější použití.
Plát z křehkého těsta potřeme džemem.
Na přípravu náplně v kastrůlku uvaříme směs s mlékem podle návodu na obale a za občasného míchání necháme vychladnout.
V míse smícháme tvaroh s moučkovým cukrem a šťávou a vmícháme do pudingu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Smetanu ušleháme šlehačem dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Polovinu náplně rozetřeme na plát, posypeme polovinou malin a přiložíme plát odpalovaného těsta. Druhou polovinu náplně rovnoměrně rozetřeme po povrchu.
Moučník ozdobíme trojúhelníčky a malinami. Podáváme nejlépe druhý den po odležení. Před podáváním můžeme povrch pocukrovat.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení