Umyté maliny v míse smícháme se 100 g cukru, přikryjeme je potravinářskou fólií a necháme je stát v chladničce alespoň 4 hodiny (klidně i přes noc).
K malinám přidáme 2 KL Vanilkové pasty. Umytou mátu nasekáme na malé kousky a také ji přidáme k malinám. Maliny následně rozmačkáme šťouchadlem na brambory, přelijeme je do hrnce a na malém plameni za občasného míchání přivedeme k varu. Dále k nim přidáme zbylý cukr, který jsme smíchali s pektinem. Malinový džem povaříme do zhoustnutí přibližně 10 minut.
Na talířek kápneme 1 - 2 KL právě převařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do něj 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování