Na přípravu toppingu vložíme do většího hrnce maliny. Pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme a přidáme vyloupané zrníčka granátových jablek. Přidáme obsah balíčku Gelfixu smíchaný se 2 lžícemi cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.
Přidáme zbytek cukru a citrónovou šťávu a přivedeme do varu. Za stáleho míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného toppingu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 1 zarovnanou KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování