Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem a olejem šlehačem do pěny. V jiné míse vyšleháme bílky šlehačem dotuha. Bílky opatrně vmícháme dožloutkové směsi. Přidáme mouku smíchanou s mandlemi a kypřicím práškem a zlahka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do dortové formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme ve formě vychladnout.
Na přípravu krému uvaříme v hrnci z mléka, Zlatého klasu, cukru a vanilínového cukru puding podle návodu na obale. Hrnec odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo s extraktem šlehačem dohladka a po částech zašleháme vychladlý puding na hladký krém.
Vychladlý korpus jednou podélně rozřízneme. Polovinu krému naneseme na spodní díl korpusu a vrchním dílem zakryjeme.
Povrch a strany dortu potřeme zbylým krémem.
Na teflonové pánvi na sucho opražíme mandlové plátky a necháme je vychladnout. Poté jimi ozdobíme povrch a strany dortu. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení