Na přípravu korpusu v míse vyšleháme žloutky s cukrem a máslem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Vmícháme čokoládu a mandlovou mouku. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků, soli a cukru. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 7 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu želé necháme plátky ve vodě nabobtnat podle návodu na obale. Mango pyré povaříme s vodou a cukrem asi 10 minut. Odstavíme, přidáme plátky želatiny a důkladně mícháme do rozpuštění želatiny. Hmotu nalijeme do menší formy vyložené potravinářskou fólií a necháme vychladnout a ztuhnout.
Na přípravu mousse necháme plátky ve vodě nabobtnat podle návodu na obale. Mléko s cukrem přivedeme k varu. Odstavíme a vmícháme žloutky. Do horké hmoty vmícháme plátky želatiny a mícháme do rozpuštění. Hmotu přecedíme přes sítko do mísy, vmícháme mango pyré a vanilkovou pastu a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a opatrně ji vmícháme do vychladlé hmoty.
Korpus vyjmeme z formy a položíme na podnos. Želé vyklopíme a odstraníme potravinářskou fólii a naneseme na korpus. Okolo upevníme očištěný okraj dortové formy a na želé naneseme mousse a uhladíme. Vložíme do chladničky do druhého dne ztuhnout.
Odstraníme okraj formy. Z papíru na pečení vystřihneme 80 cm dlouhý a 6 cm široký pruh. Potřeme ho rozpuštěnou čokoládou a umístíme po celém obvodu dortu a uložíme do chladničky ztuhnout. Smetanu s cukry vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a naplníme ji do cukrářského sáčku. Povrch dortu ozdobíme šlehačkou a posypeme pistáciemi. Opatrně, aby se čokoláda nepolámala, odstraníme papír na pečení. Povrch dozdobíme hoblinami ze světlé polevy.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení