Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od jádra a nakrájíme na malé kousky, odvážíme 800 g. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a odvážíme 200 g.
Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Rozinky a zelený pepř opláchneme vodou a necháme okapat. Sklenice a víčka důkladně opláchneme horkou vodou.
K přípravě čatní vložíme do hrnce mango, cibuli, zázvor, rozinky a nakládané koření. Přidáme víno, ocet, želírovací cukr se stévií a dobře promícháme.
Za stálého míchání přivedeme směs do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Dochutíme mletým bílým pepřem a kari.
Odebereme případnou pěnu a čatní ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování