Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 35 cm. Marcipán vyválíme stejným způsobem na kruh o stejném průměru jako těsto, položíme na těsto a nakrájíme na 16 stejně velkých dílů. Po obvodu kruhu nastrouháme polevu. Každý kousek zarolujeme směrem ke špičce. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení tak, aby špička rohlíčku byla vespod. Rohlíčky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Rohlíčky necháme zchladnout. Můžeme podávat vlažné.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení