Na přípravu marmelády grapefruity oloupeme, odstraníme bílou slupku, vykrájíme filátka a odvážíme. Vložíme do hrnce a částečně rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL třtinového cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek třtinového cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařené marmelády. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování