Na přípravu těsta v míse smícháme směs na přípravu buchet, droždí, mléko a máslo ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěnu nádoby. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 45–60 minut kynout.
Na přípravu náplně necháme višně odkapat a šťávu přitom zachytíme. Želé připravíme se 400 ml šťávy a cukrem podle návodu na obale. Vmícháme višně a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o velikosti 30 x 40 cm. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech.
Na těsto rovnoměrně rozložíme vločky másla. Povrch posypeme mandlemi. Smícháme cukr a vanilínový cukr a nasypeme na mandle. Pomocí dvou kávových lžiček naneseme na povrch těsta hromádky višní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Koláč necháme vychladnout na plechu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení