Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí a droždím. Přidáme mléko, smetanu, žloutky, med, kůru a postupně máslo a vypracujeme dohladka. Přikryjeme potravinovou folií a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Těsto prohněteme a rozdělíme na 16 stejných dílů. Z každého vytvoříme váleček a stočíme do požadovaných tvarů. Jidáše přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut kynout.
Potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným bílkem a posypeme mákem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 12 - 13 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Na medové máslo v kastrůlku zahřejeme máslo, med a šťávu. Ještě horké jidáše potřeme. Necháme zchladnout a podáváme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení