Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Na přípravu náplně necháme meruňky na sítku odkapat. Marcipán nakrájíme na menší kousky a v míse s tvarohem pomocí mixéru rozmixujeme dohladka.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm a pomocí formičky vykrajujeme srdíčka. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Srdíčka potřeme náplní tak, aby zůstal volný okraj široký asi 1 cm. Na náplň naneseme meruňky řeznou stranou dolů. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na ozdobení plátky mandlí opražíme na pánvi bez tuku a necháme vychladnout. V kastrůlku zahřejeme džem. Pomocí štětce nebo mašlovačky upečená srdíčka potřeme a posypeme plátky mandlí.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení