Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilínovým cukrem na nejvyšším stupni do pěny a krátce zašleháme smetanu. Mouku smícháme s kypřicím práškem a střídavě se sněhem vařečkou vmícháme do pěny. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu krému vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháváme rum.
Korpus nakrájíme na 40 kusů (asi 7 x 4 cm).
Fondán pomocí válečku vyválíme na tenký plát o tloušťce asi 2 mm. Nožem plát nakrájíme na pruhy o šířce 6 cm.
Každý kus korpusu pomocí nože potřeme krémem po všech čtyřech delších stranách a obalíme fondánovým plátem. Zbytek plátu odkrojíme a spoje lehce přitlačíme k sobě. Zbylý fondán znovu spojíme a opět vyválíme.
Polevu rozpustíme ve vodní lázni a konce řezů postupně namáčíme po obou stranách do polevy. Naskládáme na pečící papír a uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení