Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme vodu s máslem a kakaem a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme jogurt, zchladlou směs a mouku smíchanou s kypřicím práškem, sodou a kokosem a krátce na středním stupni vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho rozdrobíme do mísy, přidáme mascarpone a vanilkový cukr a ručně vypracujeme dohladka. Z těsta vytvarujeme váleček a rozdělíme ho na 20 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujeme kuličku, uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme tuhnout.
Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu na obale. Špejle přepůlíme, konec špejle namočíme do polevy a zapíchneme do kuličky. Necháme v chladničce ztuhnout.
Kuličky na špejli namáčíme do polev a ihned zdobíme dle vlastní fantazie.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení