Na přípravu korpusu rozdrtíme pomocí válečku sušenky, vložíme je do misky a pokapeme rumem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka.
Formičky nebo misky rozložíme na podnos, rozdělíme do nich korpus a přitlačíme pomocí lžičky.
Pokud nemáme formičky, použijeme misky a vyložíme je potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraj misky. Korpus rozdělíme do misek a pomocí lžičky ho přitlačíme ke dnu.
Na přípravu náplně kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky překrojíme a vyložíme jimi obvod formiček nebo misek. V míse smícháme jogurt s cukrem a vanilkovým cukrem. V jiné míse připravíme želatinový ztužovač s vodou podle návodu na obale a ihned ho vmícháme do jogurtové směsi. Náplň opatrně nalijeme do formiček nebo misek tak, aby nám zakryla plátky kiwi. Formičky nebo misky uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny a necháme ztuhnout. Poté formičky odstraníme a z misek vyjmeme dortíčky pomocí potravinářské fólie na podnos. Povrch dozdobíme kousky kiwi.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty