V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Cukrářský sáček naplníme a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme hnízda. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 90 - 120 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Na ozdobení vyšleháme náplň se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček naplním smetanovou náplní a naplníme hnízda.
Povrch ozdobíme očištěným ovocem a lístky máty.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení