Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, droždí, cukr, vanilínový cukr a sůl. Přidáme mléko a vařečkou vypracujeme těsto. Ke konci hnětení přidáme rozpuštěné máslo a žloutky a důkladně vypracujeme dohladka.
Mísu překryjeme utěrkou, těsto lehce zaprášíme moukou a necháme kynout na teplém místě přibližně 2 hodiny.
Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme na poloviny, ze kterých vytvarujeme bochánky. Každý rozválíme na kulatý plát silný asi 1/2 cm. Rádýlkem každý plát rozdělíme na 12 dílů ve tvaru trojúhelníku.
Trojúhelníky stočíme a lehce je ohneme do tvaru loupáčků. Loupáčky vložíme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Čokoládovou polevu rozpustíme podle návodu na obale, ustřihneme růžek a v jednom směru rychlými pohyby loupáčky nazdobíme. Na závěr loupáčky posypeme mandlemi a polevu necháme dobře zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení