Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a rumem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, pudingovým práškem a mandlemi. Nakonec zlehka ručně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
Z těsta rozetřeme slabou vrstvu (zbytek si ponecháme) na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme (1 plát pečeme 5 minut )
Doba pečení: asi 5 minut
Elektrická trouba: 220 °C
Horkovzdušná trouba: 200 °C
Na upečený plát přidáme slabou vrstvu těsta a opět pečeme. Tento krok opakujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
Korpus necháme na plechu vychladnout, nejlépe přes noc. Poté ho nakrájíme na kostky.
Polevu připravíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kostky namáčíme v polevě (nebo je natřeme polevou štětečkem) a necháme je ztuhnout.
Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku rozválíme marcipán na moučkovým cukrem posypané pracovní ploše a formičkou vykrajujeme srdíčka, kterými zdobíme povrch kostek.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení