Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s třtinovými cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s mandlemi a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a rozinky. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme džus s cukrem a šťávou z limetky. Koláč špejlí na několika místech propícháme a ještě horkým sirupem prolijeme. Koláč necháme vychladnout.
Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Krém necháme vychladnout, přidáme mascarpone a kůru a ještě krátce vyšleháme. Krém naneseme na vychladlý koláč a dozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení