Čokoládu nalámeme na kostičky a společně s máslem rozehřejeme ve vodní lázni.
V misce mouku smícháme s kypřicím práškem, sodou, cukrem, vanilínovým cukrem, solí a přidáme vejce.
Do uvařené kávy přilijeme 4 PL whisky, aby dříve zchladla.
Do těsta přidáme kávu s whisky a rozpuštěnou čokoládu s máslem. Vše vypracujeme pomocí šlehače do hladkého těsta. Těsto dáme do forem na muffiny (asi do 1/2 výšky) a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení necháme muffiny vychladnout. Servírujeme se šlehačkou, kterou připravíme ze Šlehačky Dr. Oetker podle návodu s kapkou whisky. Ozdobíme čokoládovými kousky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení