V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme mušle. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.
Doba sušení: asi 90 - 120 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a mušle necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Na ozdobení vyšleháme náplň se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme smetanovou náplní, se kterou slepíme vždy dvě mušle k sobě. Vložíme perličku.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení