Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme hladké těsto, které se nelepí na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme na vymazané plechy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme každý plech 20 minut.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Pláty necháme vychladnout.
Na přípravu náplně necháme švestky na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky.
V kastrůlku smícháme šťávu z kompotu s cukrem, skořicovým cukrem a želé a asi 1 minutu povaříme. Odstavíme, přidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.
Oba pláty rozkrájíme na 32 obdélníků. Na 16 obdélníků naneseme náplň. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na náplň. Přiklopíme zbylými obdélníky a uložíme do chladničky.
Na ozdobení naplníme mikroténový sáček povidly a povrch řezu před podáváním ozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení