Na přípravu korpusu piškoty rozdrtíme, vložíme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo. Ručně prohněteme a umačkáme na dno dortové formy vyložené papírem na pečení. Korpus necháme cca 45 minut v lednici.
Maliny opereme a přebereme nebo mražené maliny necháme v sítu rozmrznout. 50 g malin si ponecháme stranou na ozdobu. Želatinu připravíme podle návodu na obale a přidáme vodu. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme (nesmí se vařit!) a pak necháme trochu vychladnout (nesmí začít tuhnout!). Zakysanou smetanu rozmícháme s cukrem. Do zakysané smetany vmícháme želatinu a dobře ji rozmícháme. Smetanu ušleháme. Polovinu šlehačky dáme před dalším zpracováním do lednice. Druhou polovinu šlehačky a rozmačkané maliny přimícháme k zakysané smetaně a dobře rozmícháme.
Korpus překlopíme opatrně na servírovací talíř, odstraníme pečící papír a kolem korpusu upevníme okraj dortové formy. Náplň natřeme na korpus a necháme v lednici asi 1 hod ztuhnout. Pak nahoru navršíme druhou polovinu šlehačky a na povrchu uděláme lžičkou vlnky. Dort necháme v lednici ztuhnout ještě alespoň 1 hodinu.
Před servírováním dortu uvolníme mokrým nožem okraj formy a kraj formy odstraníme. Na šlehačku rozmístíme zbylé maliny. Krájíme špičatým nožem a u každého dílku dortu dobře prokrojíme korpus, aby se nedrolil.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty