Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s droždím a solí. Přidáme česnek, olivový olej a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut na teplém méstě kynout.
Olivy střídavě napícháme na špejle asi 2 cm od sebe.
Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 12 stejných dílů. Z každého vytvoříme váleček dlouhý asi 22 cm a každý váleček omotáme kolem špejle tak, aby mezi těstem byla vidět oliva. Spirálky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Každou pomocí mašlovačky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Spirálky necháme zchladnout.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla