Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháváme cukr. Přidáme žloutky, olej, kůru a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme ve formě vychladnout.
Na přípravu krému Vložíme do kastrůlku ostružiny a rozehřejeme je. Přidáme med nebo javorový sirup. Odstavíme a necháme je zchladnout. V míse smícháme zakysanou smetanu s ricottou a vanilkovou pastou. V kastrůlku smícháme Vega gel s vodou a přivedeme do varu. Povaříme asi 1 minutu a ihned vmícháme do krému. Nakonec vmícháme zchladlé ostružiny a nalijeme na korpus ve formě a uhladíme a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.
Před podáváním dozdobíme vyšlehanou smetanou dotuha a ostružinami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení