Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 15 - 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečený korpus položíme na kuchyňskou mřížku a necháme mírně zchladnout. Oddělíme okraj formy a necháme vychladnout. Vychladlý korpus položíme na podnos a přiložíme očištěný okraj formy.
Na přípravu krému uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme máslo a vanilínový cukr elektrický ručním šlehačem. Krém naneseme stejnoměrně až k okrajům na vychladlý korpus. Ozdobíme jahodami a vložíme do ledničky ztuhnout asi na 2 hodiny.
Cukrárenské želé připravíme podle návodu na obale. Necháme mírně zchladnout a nalijeme na dort. Při pokojové teplotě necháme ztuhnout. Po ztuhnutí opatrně oddělíme pomocí nože okraj formy od dortu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení