Jahodovo meduňkový džem si můžete připravit podle návodu:
Jahodovo-meduňkový džem
Náročnost: snadná
Doba přípravy: asi 30 minut
Celková doba přípravy: asi 50 minut
Vystačí na: asi 5 sklenic à 200 ml
Přísady:
· 700 g jahod
· 1 balíček Želírovacího cukru se stévií Dr. Oetker
· 6–7 větviček meduňky
Příprava:
Na přípravu džemu vložíme jahody do hrnce a částečně je pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme Želírovací cukr se stévií a meduňku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
Na talířek kápneme 1–2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Na přípravu těsta v míse smícháme mléko s moukou, vejci, solí a olejem a metličkou vymícháme dohladka. Na rozpálené pánve upečeme dozlatova asi 11 palačinek.
Palačinky necháme vychladnout.
Na náplň v míse vyšleháme Crème Olé s acidofilním mlékem, tvarohem a žervé šlehačem dohladka. Na 4 palačinky naneseme krém a uhladíme. Další 4 palačinky potřeme džemem a střídavě navrstvíme palačinky na sebe.
Crème Olé čokoláda vyšleháme s mlékem šlehačem dotuha. Naplníme do tvou palačinek a zarolujeme. Ostrým nožem nakrájíme na asi 2 cm široké kolečka naneseme na povrch dortu. Pakliže nám zbyla ještě palačinka, nakrájíme ji na pásky a těmi také ozdobíme povrch dortu. Dozdobíme jahodami a uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení